Free Sharing Updated 101-500 VCE and PDF Exam Practice Materials

Attention please! Here is the shortcut to pass your Apr 18,2022 Newest 101-500 pdf dumps exam! Get yourself well prepared for the LPI Other Certification Hotest 101-500 vce LPIC-1 Exam 101 – Part 1 of 2 – version 5.0 exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update 101-500 vce. With We latest 101-500 dumps, you’ll pass the LPI Other Certification Latest 101-500 exam questions LPIC-1 Exam 101 – Part 1 of 2 – version 5.0 exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 101-500 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 101-500 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 101-500 dumps.These questions are from 101-500 free dumps. All questions in 101-500 dumps are from the latest 101-500 real exams.

Question 1:

During a system boot cycle, what program is executed after the BIOS completes its tasks?

A. The bootloader

B. The inetd program

C. The init program

D. The kernel

Correct Answer: A


Question 2:

Which of the following statements is correct when talking about /proc/?

A. All changes to files in /proc/ are stored in /etc/proc.d/ and restored on reboot.

B. All files within /proc/ are read-only and their contents cannot be changed.

C. All changes to files in /proc/ are immediately recognized by the kernel.

D. All files within /proc/ are only readable by the root user.

Correct Answer: C


Question 3:

What of the following statements are true regarding /dev/ when using udev? (Choose TWO correct answers.)

A. Entries for all possible devices get created on boot even if those devices are not connected.

B. Additional rules for udev can be created by adding them to /etc/udev/rules.d/.

C. When using udev, it is not possible to create block orcharacter devices in /dev/ using mknod.

D. The /dev/ directory is a filesystem of type tmpfs and is mounted by udev during system startup.

E. The content of /dev/ is stored in /etc/udev/dev and is restored during system startup.

Correct Answer: BD


Question 4:

Which of the following information is stored within the BIOS? (Choose TWO correct answers.)

A. Boot device order

B. Linux kernel version

C. Timezone

D. Hardware configuration

E. The system\’s hostname

Correct Answer: AD


Question 5:

Which of the following commands reboots the system when using SysV init? (Choose TWO correct answers.)

A. shutdown -r now

B. shutdown -r “rebooting”

C. telinit 6

D. telinit 0

E. shutdown -k now “rebooting”

Correct Answer: AC


Question 6:

Which of the following are init systems used within Linux systems? (Choose THREE correct answers.)

A. startd

B. systemd

C. Upstart

D. SysInit

E. SysV init

Correct Answer: BCE


Question 7:

What information can the lspci command display about the system hardware? (Choose THREE correct answers.)

A. Device IRQ settings

B. PCI bus speed

C. System battery type

D. Device vendor identification

E. Ethernet MAC address

Correct Answer: ABD


Question 8:

Which of the following commands brings a system running SysV init into a state in which it is safe to perform maintenance tasks? (Choose TWO correct answers.)

A. shutdown -R 1 now

B. shutdown -single now

C. init 1

D. telinit 1

E. runlevel 1

Correct Answer: CD


Question 9:

Which of the following commands will write a message to the terminals of all logged in users?

A. bcast

B. mesg

C. print

D. wall

E. yell

Correct Answer: D


Question 10:

Which of the following kernel parameters instructs the kernel to suppress most boot messages?

A. silent

B. verbose=0

C. nomesg

D. quiet

Correct Answer: D


Question 11:

During a system boot cycle, what is the program that is run after the BIOS completes its tasks?

A. The bootloader

B. The inetd program

C. The init program

D. The kernel

Correct Answer: A


Question 12:

The system is having trouble and the engineer wants to bypass the usual /sbin/init start up and run /bin/sh. What is the usual way to pass this change to the kernel from your boot loader?

A. Start in runlevel 1.

B. Pass init=/bin/sh on the kernel parameter line.

C. Pass /bin/sh on the kernel parameter line.

D. Pass start=/bin/sh on the kernel parameter line.

Correct Answer: B


Question 13:

After modifying GNU GRUB\’s configuration file, which command must be run for the changes to take effect?

A. kill -HUP $(pidof grub)

B. grub-install

C. grub

D. No action is required

Correct Answer: D


Question 14:

Which of the following commands lists the dependencies of a given dpkg package?

A. apt-cache depends-onpackage

B. apt-cache dependencies package

C. apt-cache depends package

D. apt-cache requires package

Correct Answer: C


Question 15:

Which of the following options is used in a GRUB Legacy configuration file to define the amount of time that the GRUB menu will be shown to the user?

A. hidemenu

B. splash

C. timeout

D. showmenu

Correct Answer: C